„Produkty, które trzymać cię pełniejsze dłużej”: tylko mit?

"Produkty, które trzymać cię pełniejsze dłużej": tylko mit?Po prostu zjadł skromny pomagać południowo-kurczaka zapiekanka. Hura zdrowego odżywiania — czujesz się zadowolony z tego, z wysoką zawartością błonnika, białka-pakiety lunchowe. Przecież badania potwierdzają błonnika i białka, jak korzystne dla utraty wagi, ponieważ są one związane z większej sytości.

Ale, niestety, ostatnie dane z Шеффилдского university pokazują, że to nie może być przypadkiem. To pożywne danie jesz może tłumić apetyt na kilka godzin, ale on nie może zrobić wgniecenie na ilość kalorii należy spożywać w ciągu dnia.

Żadnego związku między apetyt i spożycie kalorii — więc?

Oficery śledczy analizowali 462 badań, które były samoocena apetyt i spożycie kalorii. Chcieli dowiedzieć się, czy poczucie własnej wartości apetytu (jak pełna mówisz) naprawdę pasuje spożycie kalorii (ile w końcu jeść). Idealnie, można by się spodziewać, że jeśli ktoś informuje, że byli bardziej zadowoleni z jedzenia, co jedzą mniej.

Wyniki były mieszane: naukowcy odkryli, że 51,3% od badania nie udało się znaleźć powiązań pomiędzy apetytu i kaloryczności diety, decydując, że apetyt nie jest niezawodny predyktorem ogólnego spożycia kalorii, ale nie powinniśmy być zaskoczeni, że to tak. Po tym wszystkim, ile jemy, jest trudne i wykracza poza to, jak się czujemy. Jedzą z powodów emocjonalnych, głęboko zakorzenione nawyki, swoje otoczenie i dostęp do żywności może mieć wpływ, ile można w końcu zjeść.

Hamują apetyt, jedzenie i utraty wagiHamują apetyt, jedzenie i utraty wagi

Wyniki badania sugerują, że marketingowych wniosku o hamowaniu apetytu i właściwości, w przypadku niektórych produktów może wprowadzić w błąd. W komunikacie prasowym wiodący Autor, dr Bernard Корф powiedział: „przemysł spożywczy obfituje w produkcji, która jest realizowana na podstawie ich apetyt-zmiana właściwości. Chociaż te wymagania mogą być prawdziwe, nie powinny one być rozszerzone, aby sugerować, że zużycie energii zostanie zmniejszone w wyniku.” Czy to znaczy, że nie należy dążyć, aby spełnić swoje cele błonnika lub jeść jakości proteiny? Oczywiście, że nie!

Dobry straty strategia zawiera wybór produktów, które pomogą ci zarządzać głodem. Na przykład, jaki wariant śniadanie będzie działać lepiej na utrzymanie twój głód w strachu przed południem: talerz słodkie musli lub miską z wysoką zawartością błonnika owies? Owies-to pewny zwycięzca! Jak ten post wyjaśnia, nie wszystkie kalorie i węglowodany są sobie równe. Węglowodany złożone, takie jak owies, minimalnie przetworzonych i wysokiej zawartości błonnika i składników odżywczych, podczas gdy rafinowane węglowodany, takie jak słodkie płatki z wysokim stopniem przetworzenia i niskiej zawartości błonnika i składników odżywczych. Włókno utrzymuje regularne wypróżnienia, reguluje poziom cukru we krwi i spowalnia trawienie (co zmuszało nas czuć się bardziej kompletne dłużej). Ponadto, rafinowane węglowodany, zwykle powyżej w cukry, które mogą powstrzymać cele utrata masy ciała, cukru paliwem narkomanii i promocji cukrzycy i stłuszczenie wątroby.

Na wynosNa wynos

Badanie to sugeruje, że apetyt może być złym wyznacznikiem tego, ile można w końcu jeść. Nie wszyscy z nas są na tyle szczęścia, aby być w harmonii z sygnałami głodu, który może być, dlaczego przejadamy się. Aby pomóc śledzić, ile rzeczywiście umieścić swoje ciało, śledzić swoje jedzenie w urządzeniem. Może ona również pomóc, aby dowiedzieć się, jak różne produkty wpływają na twój apetyt na drodze do poprawy zdrowia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *